onsdag 2 mars 2016

Eritreansk matlagning

På eftermiddagen idag var jag och hämtade tre eritreanska killar från ett av asylboendena i Götene och tog med dem till församlingshemmet för att laga eritreansk mat. Det skulle varit en tjej med också, men hon var på migrationsverket och kunde inte komma med. Grabbarna var då till en början lite tveksamma till om de skulle fixa att laga maten själva. De berättade nämligen att det oftast är kvinnorna som står för matlagningen i Eritrea. Men de fixade det galant på egenhand grabbarna. De var duktiga i köket. Jag hjälpte till lite grann med att skala och hacka potatis.
Maten de lagat ska ätas i morgon då det är Kyrklunch i Pastoratsgården i Källby.

// Josefin  = )

grönsakerna förbereds


Grabbarna fixade det bra att laga mat

Jag

Taita/injera, ett slags surdegsbröd från Eritrea/Etiopien som tillagas i stekpanna.

Det luktar gott ifrån spisen

Tillagning av taita/injera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar